Hoe uw frituurvet of –olie optimaal gebruiken?

  • Warm uw frituurvet of -olie tot maximum 175°C en idealiter niet hoger dan 170°C.
  • Warm uw frituurvet of -olie langzaam op, in 3 stappen bijvoorbeeld: 80° - 120° - 170°C met telkens een kwartiertje pauze tussen.
  • Verlaag de thermostaat wanneer niet gefrituurd wordt.
  • Verwijder ijs van diepvriesproducten en spoel de aardappelen met water voor het bakken.
  • Frituur niet te veel tegelijk, anders daalt de temperatuur van uw frituurvet of -olie te sterk.
  • Bak de frietjes niet te bruin. Goudgeel is ideaal.
  • Verwijder de verbrande bakresten uit de friteuse na elk gebruik.
  • Vermeng nooit verschillende oliën of vetten en vul nooit nieuwe olie of vet aan bij gebruikte olie of vet.
  • Ververs de olie of het vet op tijd. Volg de raadgevingen op de verpakking. Koop eventueel een testtoestel of teststrips.