Ingrediënten
- 2 kipfilets
- ½ kopje bloem
- ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas
- 1 koffielepel knoflookpoeder
- 1 koffielepel paprikapoeder
- ½ koffielepel zout
- ¼ koffielepel peper
- 2 eieren
- Plantaardige olie
Bereiding
- Snijd de kipfilets in stukken op nuggetformaat.
- Meng in een kom de bloem, het knoflookpoeder, het paprikapoeder, het zout en de peper.
- Klop in een andere kom de eieren.
- Doop elk stukje kip in de geklopte eieren en rol ze dan goed door het meel- en specerijenmengsel.
- Giet voldoende plantaardige olie in een pan om de bodem te bedekken en verhit die.
- Is de olie heet, doe dan voorzichtig de kipnuggets in de pan. Zorg dat de pan niet te heet wordt en laat voldoende ruimte vrij zodat alle kroketten gelijkmatig worden gebakken.
- Frituur de nuggets gedurende 3 tot 4 minuten aan elke zijde, tot ze goudkleurig en goed doorbakken zijn.
- Haal de nuggets uit de pan en leg ze op keukenpapier om de overtollige olie op te vangen.
Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!
Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!
Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.
4 01h30
Traditionele balletjes in Luikse saus
4 00h20
Kaaskroketten
4 00h30
Garnaalkroketten
4 00h30
Huisgemaakte nuggets
2 00:30
Mosselen met frieten
4 00:50
Pasta alla norma
4 00:35
Zoete aardappelfrieten
6 00:20
Churros
4 00:45