Huisgemaakte nuggets

4   00h30

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • ½ kopje bloem
  • ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 koffielepel knoflookpoeder
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • ½ koffielepel zout
  • ¼ koffielepel peper
  • 2 eieren
  • Plantaardige olie

Bereiding

  1. Snijd de kipfilets in stukken op nuggetformaat.
  2. Meng in een kom de bloem, het knoflookpoeder, het paprikapoeder, het zout en de peper.
  3. Klop in een andere kom de eieren.
  4. Doop elk stukje kip in de geklopte eieren en rol ze dan goed door het meel- en specerijenmengsel.
  5. Giet voldoende plantaardige olie in een pan om de bodem te bedekken en verhit die.
  6. Is de olie heet, doe dan voorzichtig de kipnuggets in de pan. Zorg dat de pan niet te heet wordt en laat voldoende ruimte vrij zodat alle kroketten gelijkmatig worden gebakken.
  7. Frituur de nuggets gedurende 3 tot 4 minuten aan elke zijde, tot ze goudkleurig en goed doorbakken zijn.
  8. Haal de nuggets uit de pan en leg ze op keukenpapier om de overtollige olie op te vangen.

Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!

Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!

Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.

Share This