Churros

6   00h20

Ingrediënten

  • 1 kopje water
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ koffielepel zout
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 kopje bloem voor alle gebruik
  • Plantaardige olie
  • Kristalsuiker

Bereiding

  1. Verwarm in een braadpan het water, de suiker, het zout en de plantaardige olie op een middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook.
  2. Haal de braadpan van het vuur en voeg alle bloem in een keer toe. Meng snel met een houten lepel tot het deeg een bolvorm krijgt.
  3. Doe het deeg in een spuitzak met stervormige opening.
  4. Verhit plantaardige olie in een grote braadpan of een frituurpan tot ca. 170°C.
  5. Pers het churrodeeg rechtstreeks uit de spuitzak in de hete olie en snijd de churros met een mes op de gewenste lengte.
  6. Frituur de churros gedurende 2 tot 3 minuten aan elke zijde, tot ze goudkleurig en krokant zijn.
  7. Haal de churros uit de olie met een schuimspaan en laat ze op keukenpapier uitlekken om de overtollige olie op te vangen.
  8. Strooi kristalsuiker over de nog warme churros.

Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!

Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!

Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.

Share This