Ingrediënten
- 1 kopje water
- 2 eetlepels suiker
- ½ koffielepel zout
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 kopje bloem voor alle gebruik
- Plantaardige olie
- Kristalsuiker
Bereiding
- Verwarm in een braadpan het water, de suiker, het zout en de plantaardige olie op een middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook.
- Haal de braadpan van het vuur en voeg alle bloem in een keer toe. Meng snel met een houten lepel tot het deeg een bolvorm krijgt.
- Doe het deeg in een spuitzak met stervormige opening.
- Verhit plantaardige olie in een grote braadpan of een frituurpan tot ca. 170°C.
- Pers het churrodeeg rechtstreeks uit de spuitzak in de hete olie en snijd de churros met een mes op de gewenste lengte.
- Frituur de churros gedurende 2 tot 3 minuten aan elke zijde, tot ze goudkleurig en krokant zijn.
- Haal de churros uit de olie met een schuimspaan en laat ze op keukenpapier uitlekken om de overtollige olie op te vangen.
- Strooi kristalsuiker over de nog warme churros.
Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!
Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!
Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.
4 01h30
Traditionele balletjes in Luikse saus
4 00h20
Kaaskroketten
4 00h30
Garnaalkroketten
4 00h30
Huisgemaakte nuggets
2 00:30
Mosselen met frieten
4 00:50
Pasta alla norma
4 00:35
Zoete aardappelfrieten
6 00:20
Churros
4 00:45