Ingrediënten
- 250 g gepelde en schoongemaakte garnalen
- 1 ei
- ¼ kopje paneermeel
- ¼ kopje bloem
- ¼ ui, fijngehakt
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel mayonaise
- Zout en peper
- Plantaardige olie
Bereiding
- Hak de garnalen met een mes grof in kleine stukjes.
- Meng in een grote kom de gehakte garnalen, de gehakte ui, de verse peterselie, het paneermeel, de bloem, het citroensap, de mayonaise, het zout en de peper. Meng alle ingrediënten goed.
- Klop het ei in een aparte kom.
- Vorm kleine balletjes (pingpongformaat) van het garnalenmengsel.
- Doop elk balletje in het geklopte ei en rol ze dan goed door de paneermeel.
- Giet voldoende plantaardige olie in een pan om de bodem te bedekken en verhit die.
- Is de olie heet, doe dan voorzichtig de garnaalkroketten in de pan. Zorg dat de pan niet te heet wordt en laat voldoende ruimte vrij zodat alle kroketten gelijkmatig worden gebakken.
- Frituur de kroketten gedurende 2 tot 3 minuten aan elke zijde, tot ze goudkleurig en krokant zijn.
- Dien de garnaalkroketten warm op met tartaarsaus of een zoetzure saus.
Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!
Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!
Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.
4 01h30
Traditionele balletjes in Luikse saus
4 00h20
Kaaskroketten
4 00h30
Garnaalkroketten
4 00h30
Huisgemaakte nuggets
2 00:30
Mosselen met frieten
4 00:50
Pasta alla norma
4 00:35
Zoete aardappelfrieten
6 00:20
Churros
4 00:45