Pasta alla norma

4   00h50

Ingrediënten

  • 400 g rigatoni
  • 1 dikke aubergine
  • 1 eetlepel grof zout
  • 500 g tomatenpulp
  • 100 g gezouten Siciliaanse ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • Zout
  • Olijfolie
  • Plantaardige olie
  • Basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Snijd de uiteinden van de aubergine af en snijd de rest in lengterichting in tweeën. Snijd die vervolgens in schijfjes van ca. 1 cm dik. De stukjes hebben een halvemaanvorm.
  2. Doe de auberginestukjes in een vergiet, giet het grove zout erover en laat ze 30 minuten staan.
  3. Smoor de helft van de auberginestukjes in een pan met wat olijfolie. Voeg de gepelde en fijngehakte ui en knoflook toe, evenals de tomatenpulp. Dek af en kook 20 minuten op een laag vuur.
  4. Giet olijfolie in een brede, diepe pan (of een frituurpan) en verhit die tot 170°C. Doe de andere helft van de auberginestukjes beetje bij beetje in de olie en laat ze frituren tot ze mooi goudkleurig zijn. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Kook de rigatoni al dente in gezouten kokend water (1 l water per 100 g pasta). Haal halverwege de kooktijd een sauslepel kookwater uit de pan, giet de pasta af en voeg ze samen met de sauslepel water toe aan de tomatensaus.
  6. Schik de pasta in een diep bord, voeg de gefrituurde auberginestukjes toe en rasp er een beetje ricotta over. Garneer met enkele blaadjes basilicum. Genieten maar!

Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!

Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!

Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.

Share This