Ingrediënten
- 500 g pijlinktvisringen
- 1 kopje bloem
- ½ koffielepel paprikapoeder
- ½ koffielepel zout
- ¼ koffielepel peper
- Plantaardige olie
- Kwartjes citroen
Bereiding
- Meng in een grote kom de bloem, het paprikapoeder, het zout en de peper.
- Verhit voldoende plantaardige olie in een grote braadpan of een frituurpan tot ca. 170°C.
- Doop de pijlinktvisringen in het bloemmengsel en zorg ervoor dat ze een gelijkmatig verdeeld laagje krijgen.
- Schud de pijlinktvisringen voorzichtig om overtollige bloem te verwijderen.
- Doe de pijlinktvisringen in de hete olie en zorg er daarbij voor dat de braadpan niet te vol raakt.
- Frituur de calamares gedurende 2 tot 3 minuten, tot ze goudkleurig en krokant zijn.
- Herhaal het proces met de andere pijlinktvisringen tot ze allemaal gefrituurd zijn.
- Dien de calamares warm op met de citroenkwartjes. Je kunt ze ook opdienen met marinarasaus, tartaarsaus of knoflook- en citroensaus.
Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!
Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!
Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.
4 01h30
Traditionele balletjes in Luikse saus
4 00h20
Kaaskroketten
4 00h30
Garnaalkroketten
4 00h30
Huisgemaakte nuggets
2 00:30
Mosselen met frieten
4 00:50
Pasta alla norma
4 00:35
Zoete aardappelfrieten
6 00:20
Churros
4 00:45