Calamares

4   00h45

Ingrediënten

  • 500 g pijlinktvisringen
  • 1 kopje bloem
  • ½ koffielepel paprikapoeder
  • ½ koffielepel zout
  • ¼ koffielepel peper
  • Plantaardige olie
  • Kwartjes citroen

Bereiding

  1. Meng in een grote kom de bloem, het paprikapoeder, het zout en de peper.
  2. Verhit voldoende plantaardige olie in een grote braadpan of een frituurpan tot ca. 170°C.
  3. Doop de pijlinktvisringen in het bloemmengsel en zorg ervoor dat ze een gelijkmatig verdeeld laagje krijgen.
  4. Schud de pijlinktvisringen voorzichtig om overtollige bloem te verwijderen.
  5. Doe de pijlinktvisringen in de hete olie en zorg er daarbij voor dat de braadpan niet te vol raakt.
  6. Frituur de calamares gedurende 2 tot 3 minuten, tot ze goudkleurig en krokant zijn.
  7. Herhaal het proces met de andere pijlinktvisringen tot ze allemaal gefrituurd zijn.
  8. Dien de calamares warm op met de citroenkwartjes. Je kunt ze ook opdienen met marinarasaus, tartaarsaus of knoflook- en citroensaus.

Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!

Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!

Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.

Share This