Croquettes de fromage

4   00h20

Ingrediënten

  • 200 g geraspte kaas (cheddar, mozzarella, emmentaler enz.)
  • 2 eieren
  • ½ kopje paneermeel
  • ¼ kopje bloem
  • ¼ kopje melk
  • Zout en peper
  • Plantaardige olie

Bereiding

  1. Meng in een grote kom de geraspte kaas, het paneermeel, de bloem, het zout en de peper.
  2. Klop in een andere kom de eieren licht door de melk.
  3. Giet het melk- en eimengsel over het kaas- en paneermeelmengsel. Meng alles tot een homogene massa.
  4. Vorm kleine balletjes (pingpongformaat) van het krokettendeeg.
  5. Giet voldoende plantaardige olie in een pan om de bodem te bedekken en verhit die.
  6. Is de olie heet, doe dan voorzichtig de kroketten in de pan. Zorg dat de pan niet te heet wordt en laat voldoende ruimte vrij zodat alle kroketten gelijkmatig worden gebakken.
  7. Frituur de kroketten gedurende 2 tot 3 minuten aan elke zijde, tot ze goudkleurig en krokant zijn.
  8. Dien de kaaskroketten warm op.

Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!

Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!

Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.

Share This