Ingrediënten
- 200 g geraspte kaas (cheddar, mozzarella, emmentaler enz.)
- 2 eieren
- ½ kopje paneermeel
- ¼ kopje bloem
- ¼ kopje melk
- Zout en peper
- Plantaardige olie
Bereiding
- Meng in een grote kom de geraspte kaas, het paneermeel, de bloem, het zout en de peper.
- Klop in een andere kom de eieren licht door de melk.
- Giet het melk- en eimengsel over het kaas- en paneermeelmengsel. Meng alles tot een homogene massa.
- Vorm kleine balletjes (pingpongformaat) van het krokettendeeg.
- Giet voldoende plantaardige olie in een pan om de bodem te bedekken en verhit die.
- Is de olie heet, doe dan voorzichtig de kroketten in de pan. Zorg dat de pan niet te heet wordt en laat voldoende ruimte vrij zodat alle kroketten gelijkmatig worden gebakken.
- Frituur de kroketten gedurende 2 tot 3 minuten aan elke zijde, tot ze goudkleurig en krokant zijn.
- Dien de kaaskroketten warm op.
Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!
Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!
Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.

4
01h30
Traditionele balletjes in Luikse saus

4
00h20
Kaaskroketten

4
00h30
Garnaalkroketten

4
00h30
Huisgemaakte nuggets

2
00:30
Mosselen met frieten

4
00:50
Pasta alla norma

4
00:35
Zoete aardappelfrieten

6
00:20
Churros

4
00:45