Mosselen met frieten

2   00h30

Ingrediënten

Voor de mosselen

  • 1,5 kg verse mosselen
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ kopje witte wijn
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Zout en peper

Voor de frieten

  • 4 grote aardappelen
  • Plantaardige olie
  • Zout

Bereiding

  1. Spoel de mosselen onder koud water schoon.
  2. Laat in een grote braadpan of pot de boter smelten op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en laat ze smoren tot ze goud beginnen te kleuren.
  3. Voeg de mosselen toe en giet de witte wijn erover. Dek de braadpan af en laat de mosselen ca. 5 tot 7 minuten koken, waarbij je de pot van tijd tot tijd schudt, tot de mosselen opengaan.
  4. Haal de gekookte mosselen met een schuimspaan uit de braadpan en zorg er daarbij voor dat het kookvocht in de braadpan achterblijft. Zet de mosselen warm weg.
  5. Draai het vuur onder de braadpan met het kookvocht van de mosselen hoog en laat het enkele minuten inkoken, tot een wat dikkere saus ontstaat. Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van het gewenste formaat.
  7. Verhit de plantaardige olie in een grote pan of een frituurpan tot ca. 170°C.
  8. Frituur de frieten in kleine hoeveelheden gedurende 5 tot 7 minuten of tot ze goudkleurig en krokant zijn. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  9. Doe de mosselen in borden en giet de ingedikte saus erover. Dien de mosselen op met de warme frieten.

Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!

Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!

Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.

Share This